Професионален футболен клуб СЛАВИЯ
 

Иван Колев: "Идва време за работата на терена"

Иван Колев:

Славия ще търси футболисти на всички постове по време на зимната си подготовка. Желанието на треньора на "белите" Иван Колев е за началото на пролетния полусезон на всеки пост в състава да има поне по двама играчи. В момента с отбора тренират 10 играчи на проби, а по време на лагера в Анталия (19 януари-14 февруари) към състава ще се присъединят още поне 3-4 нови играчи, които ще имат възможност да се наложат в тима.

"Периодът след края на полусезона до този момент беше доста тежък за мен. Радвам се, че всичко това свърши и сега идва работата на терена. Прекарвах по 18 часа в денонощието пред телевизора в гледане на различни играчи. Общо 32-а човека са тук, на проби са 10", заяви Иван Колев на пресконференция преди първата тренировка за Новата година.
В неделя сутринта отборът ще пътува до Истанбул с автобус и след това ще лети за Анталия.

"Става дума за професионални футболисти. Опитваме се да не говорим за емоции или мотивация. Поставят се задачи и всеки трябва да ги изпълнява. Всеки, който не изпълнява, остава извън състава и си заминава. Друг начин не познавам във футбола. Търсят се футболисти на местата, на които освободихме играчи. Искам на всяка позиция да разполагаме с минимум по двама футболисти, а на някои постове може да имаме и по трима играчи. Може да включим и някои от нашите най-изявените ни юноши. Владимир Семерджиев сам се наложи в състава. От други двама също имаме сериозни заявки за участие. Миналия полусезон имахме сериозни проблеми, когато отсъстваха играчи заради контузии или наказания. Налагаше се да преквалифицираме някои състезатели на други позиции. Иска ми се това да не се допуска отново, а и да има конкуренция в тима. Славия трябва да има нов облик", продължи специалистът, който пое отбора през есента на 2014 година.

Колев разясни и подробности около начина на привличане на футболисти в Славия.
"Някои от футболистите ги наблюдавах аз, а други ми ги предложиха. Силно изявени играчи няма как да дойдат сега, защото са в други клубове. Сериозна част от футболистите, които се опитахме да набележим, не могат да бъдат привлечени. Странно беше, че агентите ми предлагаха сериозни играчи. Аз им казах да идват, но след това отговорът беше, че в този момент не могат да дойдат, защото имат договори с други отбори", добави Иван Колев.
Славчо Шоколаров, Дилян Колев, Цветомир Валериев и Кристиян Миладинов са някои от играчите, които ще бъдат на проби.

"Тази седмица ще започнем част от сериозната работа и ще наблюдаваме тези момчета. В Анталия също ще дойдат 3-4 нови футболисти. Те са на по-високо ниво. В четвъртък или петък ще стане ясно кои футболисти ще пътуват за Турция. Ще се отнесем към играчите на проби с необходимото уважение. Тук съм от два часа и не мога да смогна да се срещна с целия отбор. Предстоят ни разговори", завърши Иван Колев.

 

Последен мач

Славия
1-1
Черно море
неделя, 9 август 2020

Първи кръг
Първа лига

Сезон 2020/2021

Следващ мач

Лудогорец Разград
-
Славия
петък, 14 август 2020, 20:00

Втори кръг
Първа лига

Сезон 2020/2021

Класиране

 ОтборМГ. р.Т.
1Ботев Враца13-13
2Ботев Пловдив12-03
3Монтана13-31
4Арда Кърджали13-31
5ЦСКА 194812-21
6ЦСКА-София12-21
7Черно море11-11
8Славия11-11
9Етър Велико Търново00-00
10Левски 00-00
11Берое00-00
12Царско село00-00
13Лудогорец Разград11-30
14Локомотив Пловдив 10-20
Asset Insurance
International Asset Bank
bet365
Български English